Перейти до основного вмісту

Гранат

Гранат

Особливості фрукта гранат :

Гранат є смачним і водночас корисним плодом. Він дуже затребуваний у кулінарії, а також медицині. Багатий склад вітамінів і пунікалагін роблять цей фрукт особливим серед інших свіжих продуктів. Він має товсту і неїстівну шкірку, а всередині - велику кількість насіння в оболонці. Червоне, соковите та солодке покриття називається аріл.

Користь рубінового плоду для здоров'я людини очевидна:

  • потужна протизапальна дія;
  • зменшення ризику захворіти на рак молочної залози;
  • зниження кров'яного тиску;
  • допомога в лікуванні артриту і хвороб суглобів;
  • скорочення шансів отримати серцево-судинні захворювання;
  • поліпшення пам'яті та підвищення працездатності.

Вживаючи в їжу насіння такого продукту, можна запобігти виникненню безлічі захворювань, втамувати спрагу і наситити організм корисними вітамінами.

Чи можна їсти кісточки граната
Людей, які люблять солодкий і корисний плід, можна умовно поділити на дві групи: ті, хто вживає гранатові кісточки в їжу й ті, хто не їдять їх. Щодо їхньої користі існує багато різних думок. Хтось вважає, що вони корисні, а інші - ні.


Учені провели низку досліджень і встановили, що гранатові кісточки не шкідливі для людини. Вони стимулюють активну роботу кишечника, тим самим налагоджуючи перистальтику. Ще в них міститься багато різних олій. Вони покращують зовнішній вигляд шкіри, стан судин і роботу серця.

Як правильно чистити червоний гранат:

З питанням правильного очищення граната від шкірки стикається багато хто. Якщо робити це поетапно і за правилами, то поласувати плодом можна вже через кілька хвилин. Процес очищення включає кілька простих кроків:

  • прокрутіть продукт по будь-якій твердій поверхні, придавлюючи долонею;
  • виконайте надріз у середині фрукта і розділіть його на дві частини;
  • постукайте по кожній половинці дерев'яною ложкою, попередньо нахиливши її над посудиною насінням донизу.

Існує ще один спосіб очищення плоду, коли його поверхню надрізають із 4 боків і занурюють у воду. Так можна легко зняти шкірку, а насіння залишиться на дні ємності.