
Особливості фрукта гранат :
Гранат є смачним і водночас корисним плодом. Він дуже затребуваний у кулінарії, а також медицині. Багатий склад вітамінів і пунікалагін роблять цей фрукт особливим серед інших свіжих продуктів. Він має товсту і неїстівну шкірку, а всередині - велику кількість насіння в оболонці. Червоне, соковите та солодке покриття називається аріл.
Користь рубінового плоду для здоров'я людини очевидна:
- потужна протизапальна дія;
- зменшення ризику захворіти на рак молочної залози;
- зниження кров'яного тиску;
- допомога в лікуванні артриту і хвороб суглобів;
- скорочення шансів отримати серцево-судинні захворювання;
- поліпшення пам'яті та підвищення працездатності.
Вживаючи в їжу насіння такого продукту, можна запобігти виникненню безлічі захворювань, втамувати спрагу і наситити організм корисними вітамінами.
Чи можна їсти кісточки граната
Людей, які люблять солодкий і корисний плід, можна умовно поділити на дві групи: ті, хто вживає гранатові кісточки в їжу й ті, хто не їдять їх. Щодо їхньої користі існує багато різних думок. Хтось вважає, що вони корисні, а інші - ні.
Учені провели низку досліджень і встановили, що гранатові кісточки не шкідливі для людини. Вони стимулюють активну роботу кишечника, тим самим налагоджуючи перистальтику. Ще в них міститься багато різних олій. Вони покращують зовнішній вигляд шкіри, стан судин і роботу серця.
Як правильно чистити червоний гранат:
З питанням правильного очищення граната від шкірки стикається багато хто. Якщо робити це поетапно і за правилами, то поласувати плодом можна вже через кілька хвилин. Процес очищення включає кілька простих кроків:
- прокрутіть продукт по будь-якій твердій поверхні, придавлюючи долонею;
- виконайте надріз у середині фрукта і розділіть його на дві частини;
- постукайте по кожній половинці дерев'яною ложкою, попередньо нахиливши її над посудиною насінням донизу.
Існує ще один спосіб очищення плоду, коли його поверхню надрізають із 4 боків і занурюють у воду. Так можна легко зняти шкірку, а насіння залишиться на дні ємності.