Перейти до основного вмісту

Лохина

Лохина

Загальна інформація про лохину 

Зовнішній вигляд. Ягоди мають правильну кулясту форму. Колір – темно-синій, з матово-блакитним нальотом. Розмір плоду лохини – до 1,2 см в діаметрі, вага – до 8 грамів.

Смакові характеристики. Смак ягоди досить нейтральний, з легкою освіжаючою кислинкою. Сорт лохини Блюголд трохи солодший за звичайну. В цілому, ягідки дуже ніжні та соковиті.

Ягоди перед вживанням слід ретельно промити. У їжу вживаються як свіжі плоди, так і після термічної обробки. З лохини готують компоти, желе, муси, варення.

Хороші ягоди лохини повинні бути пружними, міцними, але не занадто жорсткими. Колір – насичений, темний, без червоного відтінку.

Ці невеликі ягоди містять такі речовини: 

  • органічні кислоти;
  • каротин;
  • вітаміни С і групи В;
  • залізо;
  • дубильні та пектинові речовини;
  • фосфор;
  • кальцій;
  • клітковина.

Лохина володіє такими оздоровчими якостями:

  • зміцнює імунну систему;
  • знижує рівень холестерину і цукру;
  • є прекрасним профілактичним засобом проти атеросклерозу;
  • ефективно бореться з ознаками гіпертонії;
  • нормалізує обмін речовин;
  • відновлює роботу серце, тому корисна при серцево-судинних захворюваннях;
  • налагоджує роботу органів травлення;
  • уповільнює процеси старіння.

Як зберігати лохину

Ягоди лохини відрізняються тривалим терміном зберігання. При мінусовій температурі вони можуть зберігатися до півроку, не втрачаючи своїх корисних якостей. У холодильнику – кілька днів.